hogy ne legyen neveletleneb(b)…

Jump to content

Additional information

kgyurkórita megjelent kutyás írásai

nevelgető blog

neveletlen blogtémák


A Neveletlen Eb Alapítvány szöveges közhasznúsági jelentése 2010

 

Szöveges közhasznúsági jelentés

Neveletlen Eb Alapítvány 2010

 

Pénzügyi helyzet, vagyon

A Neveletlen Eb Alapítvány könyvelése alapján arról tudok beszámolni, hogy a 2009. december 21-i bírósági bejegyzésünk jogerőre emelkedése, vagyis az Alapítvány működésének megkezdése, 2010.január 29-e óta a százezer forintos alapítói vagyonon túl 556 ezer 415  forintnyi adományt kaptunk cégektől és magánszemélyektől. Köszönjük mindenkinek!

Alapítványunk az összeg egy részéből öreg Fiat Uno autót vásárolt, amely szállítja a kutyakaját az Alapítvány birtokába került 16 erdélyi kopónak a két budapesti Wasabi étteremből, szerződés alapján.

A Neveletlen Eb Alapítvány adomány útján hozzájutott egy dánszentmiklósi, külterületi tanyahelyhez, amelyet Dr. Dobozy Csaba ügyvéd úr adománya-ügyvédi munkája révén az Alapítvány a nevére is írathatott. Köszönjük Neki is!

A tanyahelyen, amelyet alakulása óta szívességből alapítványi székhelyként már használt a Neveletlen Eb Alapítvány, fog hamarosan felépülni a segítségetekkel az új Macskavadász Kopótanya kennelrendszere.

Kutyák

A Neveletlen Eb Alapítvány bejegyzése után ajándékba kapott Gyurkó Rita tenyésztőtől 16 erdélyi kopó kutyát. Az Alapítvány birtokába kerültek még az év során Sári-sori Macskavadász Remete és Lacházi-Rettenetes Arany erdélyi kopók is, Arany hiányos papírokkal, így nem végleges a tenyészetben tartózkodása. Három kölyke született májusban Sári-sori Macskavadász Zigótának, akiket a jogi-kutyaegyesületi problémák miatt a törzskönyvön szereplő tenyésztő, Gyurkó Rita szintén az Alapítványnak ajándékozott. Kalász babesiában elpusztult, Káma-Alma gazdához került, hogy népszerűsítse majd kiállításokon a fajtát.  Kevély az év fordulóján még mindig gazdáját keresi. Az év során sajnos több kutyát is elveszettünk. Elpusztult idős kora miatt Nyíri Tavi Ari Göndör, tüdőembóliában a hatéves Sári-sori Macskavadász Cerbera és elveszett Sári-sori Macskavadász Banya, őt azóta is keressük. 2010.december 31-én 15 erdélyi kopó volt az Alapítvány tulajdonában.

A MEOE elnöksége 2010.július 23-i ülésén sajnos elutasította a Neveletlen Eb Alapítvány és Gyurkó Rita aranykoszorús mestertenyésztő kérelmét az Alapítvány kenneltársként való bejegyzésére, így tavaly nem jutott dűlőre az Alapítvány kutyatenyésztésének engedélyezési ügye. Idén folytatjuk a harcot!
A határozat másolata itt olvasható: MEOE határozat

Közhasznú tevékenységeink:

1.    Kutyatanítás és a kutyagazdák segítése kedvencük viselkedési
problémáinak megoldásában, publikáció a témában

A Neveletlen Eb Oldal, a www.neveletleneb.hu elindulása óta, az első gazdiregisztráció megtörténtétől, 2009.október 2-tól 260 gazda regisztrált 2010. december 31-ig. Ebből 2010-ben 224 gazda. A teljes Kapcsolatfelmérő Tesztet megcsinálta kedvencével és elküldte, így a Kapcsolatfejlesztő Alaptréninget használva építhette kedvencével a jobb kapcsolatot 2009-ben 5, 2010-ben 34 kutyagazdánk.

A Neveletlen Eb Oldal a gazdáknak 37 automata levelet küldött 2010-ben a különböző megjelent kutyatanítási cikkekről, ötletekről, nem beszélve a gazdákkal személyesen váltott sok-sok e-mailről, amelyben kérdéseikre válaszoltunk, ötletet, tanácsot adtunk a problémáikra.

A Neveletlen Eb Oldal folyamatosan bővült, 2010. december 31-én 67 oldalból állt, plusz a Nevelgető Blogba 23 új bejegyzés került.

A Virtus nevű internetes újságban 2010-ben három kutyaetológiai cikket tettünk közzé, a Nemzetközi Kutya Magazinban kettő kutyanevelési írása jelent meg a Neveletlen Eb Alapítványnak. A Szabadság című kolozsvári magyar napilapban 3 kutyaneveléssel, tanítással kapcsolatos cikket publikáltunk.

Folyamatosan ment 2010-ben az ingyenes aprókban, az Etarget és a Google Adwords internetes hirdetési rendszerében kampányunk, hogy az Alapítvány segít a feliratkozó kutyatulajdonoknak kedvencükkel való kapcsolatfejlesztésben. A köszönetek és a mintaproblémák közül jó néhányat közzé is tettünk és tenni is fogunk a Neveletlen Eb Oldal „háát nem toom” fülén.

2.    Az erdélyi kopó, mint ősi magyar kutyafajta népszerűsítése, ismertségének növelése és a fajta bemutatása az érdeklődőknek. Publikáció a témában

Az Alapítvány autója legtöbbször magával visz pár kopót, amikor a kutyakaját hordja. Már az óriási reklám az erdélyi kopó fajtának, hogy sok-sok gyalogos és autós látja Budapesten, milyen szépen ülnek a kutyák menet közben, vagy őrzik a nyitva hagyott autót, míg pakolunk.

Komolyra fordítva a szót, 2010-ben a Neveletlen Eb Oldalra felkerült 11 felnőtt erdélyi kopónk portréoldala és egy alom bemutatása szinte hetente új fényképekkel. Az erdélyi kopó tulajdonságairól, viselkedéséről az erdélyi kopó fülön egy cikk, illetve a megjelent cikkek rovatban kettő, a blogban sok írásban szerepelnek az Alapítvány erdélyi kopói, történetekkel, fényképekkel.

A Nemzetközi Kutya Magazinban novemberben jelent meg nagy fényképes írásunk az erdélyi kopóról. A fényképeket (ehhez és más cikkekhez is) köszönjük Dóczi Kata kuratóriumi tagunknak. Erről az írásról is kaptak a regisztrált olvasóink automata levelet.

2010-ben megindult a Neveletlen Eb Alapítvány kampánya a közösségi oldalakon, a Facebookon és az Iwiwen, ahol sokan a kutyás a klubok üzenőfalán, illetve más oldalakon keresztül tudomást szerezhetett a Neveletlen Eb Oldal új írásairól, köztük az erdélyi kopót bemutatókról. A kiskutyák gazdakereső hirdetései, amely az erdélyi kopó fajtának ismertetése tulajdonképpen, és a Neveletlen Eb Oldal problémás gazdák számára szóló felhívásai, az erdélyi kopók fényképeivel  is rendszeresen megjelennek az internetes apróhirdetésekben. Sok új regisztráltunk onnan került oldalunkra, köztük sok erdélyi kopós is.

Sajnos 2010-ben kutyakiállításokon nem tudtuk bemutatni a kedves erdélyi kopóinkat, ebben megakadályozta az Alapítványt a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének jogi nonszenszeket tartalmazó határozata. A MEOE határozata, mint fent

3.    A kutya-gyerek kommunikáció és a kutya-jelek ismertségének növelése, a kutyaharapásos balesetek csökkentésért. Iskolai és iskolán kívüli kutyás gyerekprogramok

Sajnos ezt a közhasznú tevékenységünket még nem tudtuk elindítani igazán 2010-ben. Készül a kutya-jelek fényképes katalógusa, a Beszélgessünk kutyául program anyagai. Megbeszélést tartottunk az ÁNTSZ Balesetmegelőzési Bizottságával a témában, tervezzük kifestő készítését a óvodásoknak, de a konkrét tevékenység, a gyerek-programok még nem indultak be. Reméljük, 2011-ben tovább jutunk ezen a területen is.

2011.05.30.

Gyurkó Rita
A Neveletlen Eb Alapítvány Kuratóriumi elnöke