hogy ne legyen neveletleneb(b)…

Jump to content

Additional information

kgyurkórita megjelent kutyás írásai

nevelgető blog

neveletlen blogtémák


Dőlő kutyanevelési paradigmák…


Igen, az a paradigma, hogy a kutya jön, a kutya szót fogad, a kutya ül, a kutya mindig azt csinálja, amit mondok, megdőlni látszik (számomra). Sőt, ezek szerint az sem magától értetődő, hogy ha magamhoz veszem, etetem, rögtön ” falkavezér leszek”. Valahol éreztem, hogy ez nem így működik, és próbálkoztam dolgokkal, csak bizonytalan voltam, nem elég következetes, nem elég tudatos, így  az eredmény elmaradt.

…Dolgozunk a kitöltendő kérdőíven, hol lelkesen, hol kevésbé lelkesen.
Ma reggel az udvaron olyan harcteret találtam, hogy teljesen elkeseredtem. Felsorolni is sok lenne, mi minden esett áldozatául az én Maci kutyámnak. Újságok, levelek, bokrok, tuja, kutyaház borítása, kerítés.
Nem is értem, hogy van ideje ennyi mindenre egyetlen éjszaka.

…Tanácsaid rávezetnek dolgokra, megerősítenek abban, amit csak kapisgáltam. Most már remélem, Maci kutyából nem lesz nyúl (kísérleti).
Szóval, megyünk sétálni, ahányszor csak rá tudom venni magam, hogy kimenjek a nagy télbe, esőbe, szélbe, sötétségbe. Bizony, vannak fölszedett fölösleges kilók is, itt is, ott is.

…A kert ez előtt úgy nézett ki, hogy középen fű, körben fák, bokrok, virágok. Most már majdnem mindegy a kertnek, tavaszig meg hátha történik valami “csoda” általunk.

…Végig csináltuk a teszt feladatokat. Már ez is közelebb vitt négylábú barátomhoz.

A fejleményekről majd  beszámolok.

Addig is üdvözöl: Kati és Maci

vissza a véleményekhez