hogy ne legyen neveletleneb(b)…

Jump to content

Additional information

kgyurkórita megjelent kutyás írásai

nevelgető blog

neveletlen blogtémák


Iriske már kedves tölgyei között pihen…

Sze 2011
30

 

Nem erdélyi kopó volt, hanem kopó-lelkű, néha önfejű, néha menős, nagyon kedves keverék. Családtag a macskavadászok között. Elment közülünk kedvesem kutya-társa, Iris már örökre szeretett gödöllői tölgyei között pihen…


Ott, Gödöllőn, az Egyetem területén tette ki valaki a kedves fekete, fehér homlokcsíkos pinduri kutya-lányt több mint 13 éve. Péterék befogadták, mentek vele rokonokhoz és kirándulni. Iriske ismerte és járta a Mátra turistaútvonalait, fürdött a patakokban és mindig betért gazdájával a forró csokijáért Kékestetőre, a megszokott éttermükbe.


 
Idős korára aztán a kutyahölgy nyugalom helyett vendég kutyatársakat kapott a macskavadász-kopók személyében. Udvarolt neki Herceg és Remete, pofátlanul kitúrta megszokott kosarából Alkony és Cefet, játszani hívta a kölyök Maskara, és Iriskének meg kellett tanulnia, hogy rászóljon a mellette nevelkedő macskavadász almok kopócsemetéire, ha azok túl hevesen ismerték el szájnyalással korát.

Idős korára megtanult morogni, megvédeni, ami az övé, megtanult csapathoz igazodni, s azt hittük, ez megfiatalítja, örökké velünk marad.


 
 
 
 
 
Ám emlődaganata a kis csomóból olyan pillanatok alatt nőtt ötkilós, hasát lehúzó gömböccé, hogy már nem vállalták az állatorvosok a műtétet. Hősiesen cipelte terhét a kis kutya, míg saját húsa végül megölte őt.

S ha majd a Mátrában járva meglátjátok a déli lejtőkön nyíló a vad íriszeket, jusson eszetekbe Iris, a kopólelkű keverék, macskavadászok kutya-barátja.


2 hozzászólás

  1. # Sz. Zsuzsa on szeptember 30th, 2011

    Sajnálom Iriskét, a róla és a kopókról készített képek alapján nagyon megkedveltem bájos kis “arcát”, szelíd nézését. Nem lehet most könnyű Nektek, sok erőt kívánok hozzá.

  2. # Antal Attila on október 5th, 2011

    Tegnap akadtam erre az oldalra. A weboldal kinézete miatt majdnem passzoltam, de a tartalom odaszögezett a monitorhoz és most meg nem tudom abbahagyni pedig már nagyon álmos vagyok. :)

    Csak pislogok…
    Minden elismerésem! :)


Your Comment

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>