hogy ne legyen neveletleneb(b)…

Jump to content

Additional information

kgyurkórita megjelent kutyás írásai

nevelgető blog

neveletlen blogtémák


Sári-sori Macskavadász Sz-es alom – erdélyi kopó kölykök születtek augusztus 19-én

 

Erdélyi kopó törzskönyves munkakutya-kölykök születtek 2012. augusztus 19-én, kísérleti párosításból, az aranykoszorús Sári-sori Macskavadász Kennelben!

Bizonyítottan öröklődő csípőbetegségtől mentes, ritka vérvonalú szülők!

 

 

Anyjuk Sári-sori Macskavadász Zigóta, képei itt:

törzskönyve itt:

Apjuk a nagytestű, igazi medvés-típusú, jó idegrendszerű, de kemény Odvaskői Erdőura Cudar.

Cudar több képe itt:

Cudar törzskönyve itt: (bocsi, feltöltés alatt)

Mindig friss képek a kicsikről, Zigiről, Cudarról és a Macskavadász Kopócsaládról a Neveletlen Eb Alapítvány Facebook-oldalán, itt:

A kan kiskutyák sportos, kirándulós városi családba költöznének, ahol boldog, a család kirándulásaiban, túráiban, sétáiban résztvevő családtagként élnek majd, s ha kitűnő, tenyészthető és tökéletes ízületű felnőtt kopókká cserepednek, a Neveletlen Eb Alapítvány segítségével, a minősítések megszerzése után,  sok szép újabb kopógyerek apjaivá válnak majd.

 

Ziginek és Cudarnak már egyszer, szerelemből, született egy gyönyörűséges, nyertes, tökéletes csípőjű és könyökű lánya, Sári-sori Macskavadász Káma Alma. Olyan kiskutyákat szeretnénk az Sz-es alommal is, az ismételt, de kísérleti párosítás alkalmával létrehozni, mint ő. Ugyanakkor Cudar a csípőjének egészségén túl minősítetlen kan, vonalában hordozhatja a könyök-ízületességet, és egy szép és jó utód nem elégséges annak bizonyításához, hogy kiváló küllemet és tulajdonságokat örökít a Cudar. Így az Sz-es alom mokány kankölykei kísérleti párosításként, önköltségen, de szerződéssel és feltételekkel keresnek gazdát.

Kedvező feltételek, tenyészthetőségi garancia, szerződés a nem túl nehéz feltételeket vállaló, az erdélyi kopó megmentéséért tenni is akaró gazdáknak!

Előjegyezni, érdeklődni e-mailban lehet: macskavadaszkopo@gmail.com

Mielőtt beléjük szeretnél, és akarnál egy ilyen rosszcsontot magadnak, olvasd el, milyen kutya is az az erdélyi kopó, mert nem biztos, hogy tudsz annyi időt, annyi bosszankodást, annyi futást és ázást, annyi tárgyat, kerítést és ajtót, és macskát, tyúkot szánni rá…

Az aranykoszorús, többszörös Tenyésztési Nagydíjas Sári-sori Macskavadász Erdélyi Kopó Kennel egyedi és különleges módon neveli fel kölyökkutyáit, és minden szakmai és kiképzői segítséget megad kopó-gazdijainak ahhoz, hogy kedvencük jó orrú vadászkutya, nyomkövető és hazataláló rosszcsont, és mégis okos, önálló, hízelgő, idomuló, boldog erdélyi kopó lehessen, mindenki örömére.

 

 

 

 

A 7 előző, a Sári-sori Macskavadász M-es, N-es, O-s,  Ö-s , P-s, R-es és S-es alom kiskutyái is különleges kutyacsecsemő-stimulációval lettek felnevelve, hogy “barátságos”, “amycable kutyák” legyenek.

A korai idegrendszeri stimulációról itt olvashatsz: http://breedingbetterdogs.com/pdfFiles/articles/early_neurological_stimulation_hu.pdf

Az Sz-es alom is így nevelődik. Itt láthatsz pár képet a stimulációról:

 

 

 

 

 

Az M-es alom gazdái a kölyökelvitel második-harmadik napján így írtak élményeikről:

Szia Rita, minden nagyon rendben. Hazaúton nagyon szépen viselkedett, nyugodt volt végig, ivott kétszer is. Otthon fürdetés után amit meglepően jól viselt aludt mint a tejbetök. Reggel fél hatkor ébresztett, levittem kakilt, pisilt, épp úgy mint a nagyok :)

Most itt van nálam az irodában, figyeli minden mozdulatom, néha megbök hogy el ne felejtsem Ő is itt van. Nagyon boldogok vagyunk, és köszönjük a tájékoztatást az oltásokról, bármi kérdésem van jelentkezem. Mégegyszer köszi, hogy ilyen édes kiskopót kaphattunk. Üdv. Attila

Szia Rita! Hívtalak, mert nagyon sok minden van :). Csodás a kiskutya, imádjuk, nagyon nagy fazon. Éjszaka kétszer kel fel, de külön szunyókál. 3 óránként visszük le, jön, szót fogad, semmi baj, néha megijed hirtelen hangoktól, mozdulatoktól, történésektől az utcán, de aztán másra figyel. nagyokat csuklik és nagyon ragaszkodó. ma elkezdtem az egyedül hagyást, először öt perc, aztán 10, most majd elmegyek 20 percre. sír, de megnyugszik és mikor visszajövök nincs nagyon kétségbeesve. hétvégén visszük túrázni:). csak jóról és sok-sok örömről, nevetésről tudok beszámolni. puszi eszter

Szia Rita!

Annyira minden rendben van, hogy el sem hiszed. Minden időnket Marsra szánjuk és úgy repül az idő vele. :)

Egy igazi gyöngyszem, elképesztő!!! :)

Akartalak hívni, de eljátszottam az időt Marssal és akkor vettem észre, hogy semmi mással nem foglalkoztam. Tartok majd élménybeszámolót hamarosan. Üdv : Robin

A Kennel további kölyöknevelési trükkjeiről itt olvashatsz:

http://www.neveletleneb.hu/mitol-macskavadasz-a-ssm-erdelyi-kopo-kiskutya-1/

http://www.neveletleneb.hu/mitol-macskavadasz-az-ssm-erdelyi-kopo-kolyok-kutya-2/

http://www.neveletleneb.hu/mitol-macskavadasz-a-ssm-erdelyi-kopo-kiskutya-3/

http://www.neveletleneb.hu/mitol-macskavadasz-a-ssm-erdelyi-kopo-kolyok-4/

http://szabadsag.ro/szabadsag/servlet/szabadsag/template/article%2CPArticleScreen.vm/id/51482

http://www.neveletleneb.hu/az-apolitikus-kiskutya/

Részletes írás az erdélyi kopóról itt

Folytatása a kopó tulajdonságairól itt

az Alapítvány többi erdélyi kopója